Cheesecake με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα ή φρέσκα (μύρτιλα, κόκκινα και μαύρα βατόμουρα, φράουλες, φραγκοστάφυλα, αγριοκέρασα κλπ).
200 γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κονιάκ
Υλικά για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου dijestive
120 γρ. λιωμένο βούτυρο
0.5 κ.γ. αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Για την μαρμελάδα:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα μας όπως είναι κατεψυγμένα, την ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι με το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Ολοκληρωμένο
4.
Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα συντηρούμε στο ψυγείο μας.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τη βάση:
Στο μούλτι ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Χρησιμοποιούμε μία φόρμα 20-22 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου. Απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
10.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ ή στο μίξερ χειρός τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και την άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
11.
Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγί και έπειτα προσθέτουμε τα κρεμώδη τυριά μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα ενοποιούμε σε χαμηλή ένταση και στο τέλος ενσωματώνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
13.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
14.
Την ώρα του σερβιρίσματος απλώνουμε την μαρμελάδα των φρούτων του δάσους.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για την επικάλυψη του γλυκού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα ή ακόμα και ζελέ. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βάση του γλυκού με σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα βρέξουμε σε λίγο χυμό και αυτόματα το μετατρέπουμε σε τούρτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *