Τούρτα brownie με καραμέλα, σαντιγί και φρούτα του δάσους

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
220 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. σπορέλαιο
70 γρ. λευκή ζάχαρη
70 γρ. καστανή ζάχαρη
3 βανιλέτες
¾ κ.γ. αλάτι
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
200 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
Υλικά για γαρνίρισμα:
2 κουτιά έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ή καραμέλα (σε βαζάκι)
200 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
φρούτα

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ° C στον αέρα .
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 20 εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το σπορέλαιο, τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε για 2 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του μείγματος.
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσοχή, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα γιατί θα χαλάσει η δομή του brownie.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσοχή, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα γιατί θα χαλάσει η δομή του brownie.
Ολοκληρωμένο
9.
Ρίχνουμε τα 150 γρ. κουβερτούρας στο μείγμα, ανακατεύουμε και μετά βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Ολοκληρωμένο
10.
Απλώνουμε απαλά και από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα την υπόλοιπη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά αν θέλουμε η υφή να είναι φοντάν (υγρή) ή 30 με 35 λεπτά αν τα θέλουμε πιο σταθερά.
Ολοκληρωμένο
12.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το brownie θα συνεχίσει να ψήνεται όταν το βγάλουμε από τον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
13.
Εάν κάνουμε δοκιμή με οδοντογλυφίδα, η οδοντογλυφίδα θα πρέπει να βγαίνει λερωμένη για brownie με υφή φοντάν.
Ολοκληρωμένο
14.
Μετά από 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το brownie από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκληρωμένο
15.
Αδείαζουμε το καραμελωμένο γάλα σε ένα μπολ και με έναν αυγοδάρτη το χτυπάμε ελαφρώς για να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
16.
Παίρνουμε το brownie, απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα σε όλη την επιφάνεια, από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και τέλος γαρνίρουμε με τα φρούτα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
ΔΕΝ χτυπάμε υπερβολικά το μείγμα όταν προστεθούν το αλεύρι και το κακάο. Αυτό δημιουργεί μικρές φυσαλίδες με αέρα στο μείγμα που θα μας δώσουν την υφή του κέικ και όχι του brownie. Ψήνουμε το brownie στην πάνω θέση του φούρνου. Η μεσαία θέση τα ψήνει πολύ πιο γρήγορα, τα καίει ελαφρώς στην κορυφή και τα στεγνώνει. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες ή στο ψυγείο για 5 ημέρες. Αυτά τα brownies μπορούν επίσης να καταψυχθούν για 3 μήνες. Ξεπαγώνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε ή αναθερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *