No products in the cart.
Σοκολατένια καρυδόπιτα
μέτριο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
150 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας | |
μία πρέζα αλάτι | |
60 γρ. σπορέλαιο | |
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό | |
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. κανέλα | |
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο | |
250 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη | |
150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας |
Υλικά για το σιρόπι:
400 γρ. νερό | |
300 γρ. ζάχαρη | |
φλούδα πορτοκαλιού |
Οδηγίες
1.
Για την καρυδόπιτα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και τα χτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταγόνες σοκολάτας και την καρυδόψιχα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε τη λειτούργια του μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά το μείγμα που έχουμε στο μπολ
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή όχι πολύ ανακάτεμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα ή ταψί 26 ή 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
9.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίαδα.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρννο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
11.
Στη συνέχεια, την κόβουμε σε κομμάτια μέχρι να την σιροπιάσουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Ολοκληρωμένο
13.
Αφήνουμε να χλιάνει ελαφρώς και σιροπιάζουμε σιγά σιγά με αυτό την καρυδόπιτα.
Ολοκληρωμένο
14.
Την αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
15.
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και λιώνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
16.
ί. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
17.
Όταν λιώσει τότε περιχύνουμε την καρυδόπιτα με την γκανάς σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
18.
Γαρνίρουμε με καρύδια και σε σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η καρυδόπιτα διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Αφήστε μια απάντηση