Κορμός Black forest

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Μία πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες
Υλικά για γκανάς σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Για το παντεσπάνι:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες. τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε πολύ καλά για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
2.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία μαρίζ από πάνω προς τα κάτω.
Ολοκληρωμένο
3.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Απλώνουμε απαλά με τη μαρίζ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15-17 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας, το τυλίγουμε κατευθείαν με μία πετσέτα σε ρολό.
Ολοκληρωμένο
6.
Για την γκανάς:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
7.
Το τοποθετούμε σε μπεν μαρί και το λιώνουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, τις βανιλέτες και την άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
10.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε σε μέτρια ένταση για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Ολοκληρωμένο
11.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
12.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Για το σιρόπι:
Στραγγίζουμε τα μαυροκέρασα σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί τους.
Ολοκληρωμένο
14.
Το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια ένταση μέχρι να συμπυκνωθεί ο όγκος της.
Ολοκληρωμένο
15.
Έτσι, στο τέλος θα έχουμε συμπυκνωμένο σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το λικέρ κεράσι κι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
17.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
18.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μία λαδόκολλα και εκεί ξετυλίγουμε το ρολό παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
19.
Το ανοίγουμε προσεκτικά και με ένα πινέλο το ραντίζουμε καλά με το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
20.
Στην συνέχεια απλώνουμε την γκανάς σοκολάτας, απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
21.
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και σκορπάμε τα μαυροκέρασα παντού
Ολοκληρωμένο
22.
Με προσοχή τυλίγουμε σε ρολό, το ακουμπάμε σε μία πιατέλα, το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
23.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν βρούμε μαυροκέρασα μπορούμε να βάλουμε κερασάκια μαρασκίνο, γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και να κάνουμε ένα απλό σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με κονιάκ. Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε την γκανάς σοκολάτας και να βάλουμε μία μαρμελάδα κεράσι στο παντεσπάνι. Για γαρνιτούρα από πάνω μπορούμε να βάλουμε σαντιγί ή μία γκανάς σοκολάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *