Γλυκιά τάρτα κολοκύθας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
260 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
450 γρ. πουρέ γλυκιάς κολοκύθας (από μια μικρή κολοκύθα)
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
¾ κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
1 γεμάτη κ.γ. κανέλα
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
0.5 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ

Οδηγίες

1.
Ζύμη:
Χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο να μαλακώσει για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Την ανοίγουμε ελαφρώς με τα χέρια μας σε σχήμα δίσκου, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον για να σφίξει.
Ολοκληρωμένο
3.
Μπορούμε να την αφήσουμε και ένα βράδυ ολόκληρο στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα για γευστικότερο αποτέλεσμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα την αφαιρούμε από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη και την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα 24 εκ.
Ολοκληρωμένο
5.
Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Γέμιση:
Ετοιμάζουμε τον πουρέ κολοκύθας.
Ολοκληρωμένο
8.
Πλένουμε και κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
9.
Την βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο (να ψηθεί η κολοκύθα με τις υδρατμούς που θα σχηματισθούν) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
10.
Με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα της κολοκύθας και την τοποθετούμε στο σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της.
Ολοκληρωμένο
11.
Η κολοκύθα θα βγάλει αρκετό νερό όσο στραγγίζει στο σουρωτήρι, γι’ αυτό ανακατεύουμε συχνά με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
12.
Ζυγίζουμε τον πουρέ και χρησιμοποιούμε τα 450 γρ. κολοκύθας.
Ολοκληρωμένο
13.
Το υπόλοιπο το διατηρούμε σε βάζο στο ψυγείο για άλλη χρήση όπως cookies, brownies ή σούπα βελουτέ.
Ολοκληρωμένο
14.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
15.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
16.
Αδειάζουμε το μείγμα στην μισοψημένη τάρτα και βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
17.
Αφού περάσει ο χρόνος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο της τάρτας για 20 λεπτά ακόμη.
Ολοκληρωμένο
18.
Στη συνέχεια, σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε μέσα την τάρτα για άλλα 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
19.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και σερβίρουμε αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου με λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
20.
Η τάρτα είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα που έχει σταθεί στο ψυγείο κι έχουν δέσει οι γεύσεις.
Ολοκληρωμένο

2 Comments

  • Λυκουρεζου Ντία

    Όλα έχουν κάτι διαφορετικό να σου δώσουν το ένα γρήγορο το άλλο ένα μπαχαρικό που δεν ήξερες το άλλο ένα διαφορετικό πιάτο ευχαριστώ πολυ

  • lena

    Να είστε καλά! Η χαρά μου είναι μεγάλη που μπορώ μέσα από τις συνταγές μου να σας δίνω πολλές επιλογές με αποτέλεσμα να εμπνέεστε και να κάνετε την συνταγή δική σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *