Strudel μπουγάτσα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
800 γρ. γάλα φρέσκο
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 πακέτο σφολιάτα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες, τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
3.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε και περιμένουμε να πήξει η κρέμα βγάζοντας στην επιφάνεια φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τέλος το βούτυρο, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα πλατύ σκεύος, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας και απλώνουμε κατά μήκος της μεγάλης πλευρά την μισή κρέμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό μέχρι να έχουμε ένα ρολό.
Ολοκληρωμένο
8.
Βάζουμε το στρούντελ με τις ενώσεις προς τα κάτω στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
10.
Με ένα μαχαίρι πολύ ελαφρά τα χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Ολοκληρωμένο
13.
Συμβουλή:
Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
14.
Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ, να την βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε την επόμενη.
Ολοκληρωμένο
15.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την σφολιάτα, κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε στην επιφάνεια των strudel για διακοσμητικό!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *