No products in the cart.
Donuts ή λουκουμάδες παραλίας
μέτριο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
11 γρ. μαγιά ξερή | |
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
3 βανιλέτες | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
70 γρ. ζάχαρη | |
8 γρ. αλάτι | |
250 γρ. γάλα χλιαρό | |
100 γρ. βούτυρο λιωμένο (να έχει κρυώσει) |
Υλικά για πασπάλισμα:
Ζάχαρη | |
λιωμένη κουβερτούρα |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά των donuts.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και απαλή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1- 11/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν ροδίσουν, τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα αφού πρώτα στρώσουμε χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη ζάχαρη και εκεί ρίχνουμε τα donuts.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα μικρά δισκάκια ζύμης που κόψαμε με το καπάκι του μπουκαλιού δεν τα πετάμε, αλλά τα τηγανίζουμε και αυτά! Επίσης, μπορούμε να γαρνίρουμε τα donuts με λιωμένη κουβερτούρα ή απλά να τα αχνίσουμε!
Αφήστε μια απάντηση