No products in the cart.
Πουτίγκα τσουρεκιού με λευκή σοκολάτα
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ τσουρέκι κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια (μικρά ή μεγάλα) | |
100 γρ. κράνμπερις | |
200 γρ. ρούμι | |
150 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας | |
100 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο φουντούκι | |
80 γρ. βούτυρο λιωμένο | |
3 μεγάλα αυγά | |
350 γρ. κρέμα γάλακτος | |
400 γρ. γάλα | |
3 κ.σ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Παγωτό βανίλια ή άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα ή κρεμ αγκλέζ (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε το ρούμι σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε τα κράνμπερις να μαλακώσουν για μισή ώρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι, τα μουλιασμένα κράνμπερις, τη λευκή σοκολάτα, το φουντούκι και το λιωμένο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα του τσουρεκιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Το πυρέξ που θα διαλέξουμε καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλο σε μήκος γιατί θα χάσουμε τον όγκο (ύψος) του γλυκού.
Ολοκληρωμένο
6.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά φορμάκια για την πουτίγκα.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες, το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας στο πυρέξ και φροντίζουμε να πάει παντού η κρέμα κάνοντας απαλές κινήσεις.
Ολοκληρωμένο
9.
Θέλουμε το μείγμα μας να μείνει αφράτο.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου για 45 με 55 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η πουτίγκα.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντάς το σε κομμάτια ή παίρνοντάς το με κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για καλύτερο αποτέλεσμα του γλυκού μας καλό είναι το τσουρέκι μας να μην είναι φρέσκο (5 ημερών τουλάχιστον) για να απορροφήσει σωστά την κρέμα!
Αφήστε μια απάντηση