No products in the cart.
Γεμιστό κέικ μήλου
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια | |
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη | |
1 κ.σ. ζάχαρη (κανονική κρυσταλλική) | |
2 κ.γ. κοφτά κανέλα | |
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο |
Υλικά για το κέικ:
180 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας | |
280-300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη | |
90 γρ. χυμό μήλου | |
4 βανιλέτες | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
400 γρ. αλεύρι γ.ο. χ. κοσκινισμένο | |
2 κ.γ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ |
Οδηγίες
1.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Για το κέικ:
Αρχικά, παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ, τη βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Με αυτόν τον τρόπο, μετά το ψήσιμο του κέικ θα ξεκολλάει πανεύκολα την φόρμα!
Ολοκληρωμένο
4.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τον χυμό, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν δεν έχουμε χυμό μήλου βάζουμε χυμό πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 5-8 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
8.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
9.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βγάζουμε τη φόρμα του κέικ από το ψυγείο και ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
10.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι βάζουμε παντού τη μισή ποσότητα από τα κομμένα μήλα της γέμισης.
Ολοκληρωμένο
11.
Από πάνω τους ρίχνουμε λίγη ζύμη από το κέικ, έπειτα την υπόλοιπη ποσότητα των μήλων και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη από το κέικ.
Ολοκληρωμένο
12.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα ή 1 ώρα και 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο του κέικ με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε αφήνοντάς το σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
15.
Σερβίρουμε το κέικ είτε με άχνη ζάχαρη είτε με μία γκανάς σοκολάτας είτε με μία σάλτσα καραμέλας!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κέικ 1/3 κ.γ. μοσχακάρυδο και 1/3 κ.γ. σκόνη τζίντζερ. Επίσης, μέσα στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε λίγες σταφίδες ή κράνμπερις ή σταγόνες σοκολάτας μαζί με καρύδια. Τέλος, το κέικ αυτό μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και με μίξερ χειρός ή απλά με έναν αυγοδάρτη!
Αφήστε μια απάντηση