No products in the cart.
Vegan donuts χωρίς ζάχαρη
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
220 γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου | |
60 γρ. σπορέλαιο | |
Μία πρέζα αλάτι | |
2 βανιλέτες | |
1 κ.γ. υγρή βανίλια | |
120 γρ. στέβια | |
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
0.5 κ.γ. μπέικιν σόδα |
Υλικά για το γαρνίρισμα:
150 γρ. κουβερτούρα με στέβια | |
4 κ.σ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου | |
1 κ.γ. σπορέλαιο | |
Τρούφα για στόλισμα (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Ντόνατς:
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το γάλα καρύδας, το σπορέλαιο, το αλάτι, τις βανιλέτες, την υγρή βανίλια και τα στέβια.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μπέικιν σόδα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε το ταψάκι με τις θήκες για ντόνατς (μέτριο μέγεθος), την λαδώνουμε και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ¾.
Ολοκληρωμένο
6.
Τη ζύμη μπορούμε να τη μεταφέρουμε σε κορνέ και να γεμίζουμε τις θήκες για ντόνατς ή με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 12 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Ελέγχουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Γαρνίρισμα:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και το γάλα καρύδας. Έπειτα, βουτάμε έναν ένα τα ντόνατς, πασπαλίζουμε με τρούφα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε σοκολατένια ντόνατς αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο. Αν δεν έχουμε στέβια χρησιμοποιούμε ζάχαρη καρύδας. Αν δεν διαθέτουμε το ειδικό ταψάκι με τις θήκες για ντόνατς χρησιμοποιούμε τις θήκες για cupcakes. Αν έχουμε το ειδικό ταψάκι για ντόνατς σε άλλο μέγεθος, δηλ. μεγάλο ή μικρό, τότε προσαρμόζουμε τους χρόνους ψησίματος.
Αφήστε μια απάντηση