Δροσερές Γρανίτες

Γρανίτα πορτοκάλι

Υλικά:

  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • 700 γρ. χυμός πορτοκαλιού

Επί το έργον: Σε ένα μπρίκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την αρμπαρόριζα. Βράζουμε το σιρόπι μας για 3 λεπτά αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Περιμένουμε να κρυώσει και αναμειγνύουμε με τον χυμό πορτοκάλι αφαιρώντας το φύλλο αρμπαρόριζας. Τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες και βάζουμε στην κατάψυξη.

 

Γρανίτα βερίκοκο – μάνγκο

droseres_granites_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. βερίκοκα σε κομμάτια
  • 2 μάνγκο σε κομμάτια
  • 1 μπανάνα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Χυμό λεμονιού

Επί το έργον: Τοποθετούμε τα κομμάτια των φρούτων στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το μέλι και το χυμό λεμονιού πολτοποιώντας τα. Το σερβίρουμε είτε ως σορμπέ αμέσως είτε τοποθετώντας τα στις ειδικές θήκες για ξυλάκια μέσα στην κατάψυξη.

 

Γρανίτα καρπούζι

droseres_granites_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 5 φλιτζ. καρπούζι σε κομμάτια
  • 1 μπανάνα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. σιρόπι φράουλα ή μέλι ή απλό σιρόπι
  • Χυμό από ½ lime

Επί το έργον: Τοποθετούμε τα κομμάτια των φρούτων στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το σιρόπι και το χυμό lime πολτοποιώντας τα. Το σερβίρουμε είτε ως σορμπέ αμέσως είτε τοποθετώντας τα στις ειδικές θήκες για ξυλάκια μέσα στην κατάψυξη.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...