No products in the cart.
Εύκολα κρουασάν μήλου
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. γιαούρτι | |
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου | |
50 γρ. σπορέλαιο | |
50 γρ. γάλα | |
Μία πρέζα αλάτι | |
2 βανιλέτες | |
1 φακελάκι ξηρή μαγιά | |
2 κ.σ. ζάχαρη | |
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
Αυγό για άλειμμα |
Υλικά για την γέμιση:
1 ½ κ.σ. βούτυρο | |
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους | |
50 γρ. μαύρη ζάχαρη | |
1 βανιλέτα | |
1 κοφτό κ.γ. κανέλα | |
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο | |
1 κ.σ. νερό | |
1 κ.γ. κορν φλάουρ |
Οδηγίες
1.
Ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, το γάλα, το αλάτι, τις βανιλέτες, την μαγιά και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 1 με 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ολοκληρωμένο
5.
Γέμιση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη βανιλέτα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το νερό με το κορν φλάουρ, το προσθέτομε στο μείγμα των μήλων και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα ζουμάκια τους.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
11.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ και την ακουμπάμε στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Με τον πλάστη ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
13.
Με μία ροδέλα ή μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα (8 ή 12). Γεμίζουμε με μήλο ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά, ρολάρουμε και σχηματίζουμε κρουασάν.
Ολοκληρωμένο
14.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια.
Ακουμπάμε τα κρουασάν στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
15.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα συγκεκριμένα κρουασάν στιγμής μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη βάζοντάς τα σε σακουλάκια. Τα κρουασάν στιγμής μπορούμε είτε να τα αφήσουμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα, σοκολάτα, άλειμμα πραλίνας ή ότι άλλο θέλουμε!
Αφήστε μια απάντηση