Gingerbread Cookies

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 βανιλέτες
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. μαύρη ζάχαρη (η μαλακή)
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. μελάσα ή πετιμέζι ή χαρουπόμελο ή μέλι
Υλικά για το royal icing:
Ασπράδι από 1 αυγό
½ κ.γ. χυμό λεμονιού
2 βανιλέτες
200-250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Οδηγίες

1.
Για τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά αλεύρι, μαγειρική σόδα, τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, βανιλέτες και αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε το αυγό με την μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σιγά σιγά βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, τους δίνουμε ελαφρώς το σχήμα του δίσκου και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωμάτιου.
Ολοκληρωμένο
9.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, απλώνουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο 3 χιλιοστών περίπου.
Ολοκληρωμένο
10.
Καλό είναι να αλευρώσουμε και τον πλάστη μας για να μην κολλάει στη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
11.
Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
12.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο στο ταψί να κρυώσουν ελαφρώς και έπειτα τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
14.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη.
Ολοκληρωμένο
15.
Για το royal icing:
Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζουμε το ασπράδι αυγού, το χυμό λεμονιού και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
16.
Χτυπάμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
17.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει μια κρεμώδη υφή.
Ολοκληρωμένο
18.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα.
Ολοκληρωμένο
19.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα.
Ολοκληρωμένο
20.
Αν την βάλουμε και η κρέμα μας γίνει πολύ σφιχτή προσθέστε ελάχιστες σταγόνες νερού ή το αντίθετο, αν δηλαδή η κρέμα μας είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
Ολοκληρωμένο
21.
Σκεπάζουμε το μπολ με το γλάσο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
22.
Έπειτα, βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα μας.
Ολοκληρωμένο
23.
Αφήνουμε τα μπισκότα μας στην άκρη να στεγνώσει τελείως το γλάσο και αν θέλουμε τα βάζουμε σε σακουλάκια, τα τυλίγουμε με κορδέλα και τα κάνουμε δωράκια!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Την ζύμη μπορούμε να την φτιάξουμε και αποβραδίς για να δέσουν περισσότερα τα αρώματα. Όταν θα κόβουμε τα μπισκότα μας καλό είναι να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν σωστά. Δηλ. βάζουμε όλα τα δεντράκια μπισκότα με το ίδιο μέγεθος στο ίδιο ταψί, έπειτα τα αστέρα κλπ. Επίσης, αν τα μπισκότα μας είναι μικρά τότε ο χρόνος ψησίματος μειώνεται αν είναι μεγάλα αυξάνεται. Αν δε θέλουμε να είναι πικάντικα απλά ελαττώνουμε την ποσότητα του τζίντζερ ή δε το χρησιμοποιούμε καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *