No products in the cart.
Κορμός Σοκολάτας με Ρούμι ή Μωσαϊκό
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
100 γρ. άχνη ζάχαρη | |
4 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
4 κ.σ. κακάο | |
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (σε θερμοκρασία δωματίου όχι ζεστή) | |
1 σφηνάκι ρούμι (ή κονιάκ) | |
350 γρ. σπασμένα μπισκότα τύπου πτι μπερ (1 ½ πακέτο) |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει
Ολοκληρωμένο
3.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το κακάο.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζοντας το ρούμι μέχρι να ενσωματωθεί.
Ολοκληρωμένο
6.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε μία λαδόκολλα (αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο) και εκεί απλώνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Με τα χέρια μας ή με μία σπάτουλα το κάνουμε ομοιόμορφο.
Ολοκληρωμένο
10.
Τυλίγουμε σε ρολό τη λαδόκολλα σφίγγοντας καλά σε καραμέλα.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε 15 λεπτά για να κόβεται εύκολα και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, να την ντύσουμε με λαδόκολλα και εκεί να απλώσουμε το μείγμα μας ή να χρησιμοποιήσουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι και να το μετατρέψουμε σε τούρτα! Την βουτυρόκρεμα (χωρίς τα μπισκότα και το ρούμι) μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε τούρτες και cup cake! Αν θέλουμε πιο μαλακά τα μπισκότα τότε τα βουτάμε γρήγορα σε γάλα και μετά τα σπάμε σε κομμάτια.
Αφήστε μια απάντηση