No products in the cart.
Εύκολα Ζυμαρικά Puttanesca στο φούρνο
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο ζυμαρικά | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο | |
0.5 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια | |
400 γρ. ντοματίνια ολόκληρα | |
25 περίπου ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι ολόκληρες ή κομμένες | |
2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμμένη | |
0.5 κ.γ. μπούκοβο | |
0.5 κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
250 γρ. χυμό ντομάτας ή κονκασέ ντομάτας | |
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη | |
1 φρέσκο ζωμό λαχανικών | |
Αλάτι, πιπέρι | |
5 κ.σ. ελαιόλαδο |
Υλικά για το σερβίρισμα:
μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερίτσα, τα ντοματίνια, τις ελιές καλαμών, την κάπαρη, το μπούκοβο, την πάπρικα, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον φρέσκο ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα, παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε νερό και το βράζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.
Ολοκληρωμένο
5.
Μαγειρεύουμε 2 λεπτά νωρίτερα τα ζυμαρικά γιατί θα τα τελειώσουμε στο πυρέξ.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε το πυρέξ με τα λαχανικά από τον φούρνο και όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε απευθείας μέσα στο πυρέξ από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε και μία κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με ψυλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση