No products in the cart.
Ζυμαρικά al’ Amatriciana
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. βούτυρο | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
150 γρ. μπέικον καπνιστό ή πανσέτα ψιλοκομμένη | |
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή φρέσκια πιπερίτσα τσίλι | |
1 σφηνάκι βότκα | |
400 γρ. ολόκληρα ντοματίνια κονκασέ πολτοποιημένα | |
200 γρ. νερό από τα ζυμαρικά | |
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη | |
αλάτι | |
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας |
Οδηγίες
1.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Κρατάμε στην άκρη νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
4.
Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε κρεμμύδι, σκόρδο το μπέικον, το τσίλι και σοτάρουμε για 3.
Ολοκληρωμένο
6.
Σβήνουμε με τη βότκα, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, αφήνουμε 2 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν θέλουμε τρίβουμε με παρμεζάνα για περισσότερη γεύση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά τότε αφαιρούμε το τσίλι και προσθέτουμε καπνιστή πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο. Επίσης, τα ιδανικά ζυμαρικά είναι τα bucatini!
Αφήστε μια απάντηση