Εύκολο Ραβανί

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού (χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι)
200 γρ. ζάχαρη
410 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανιλέτες
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι:
800 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ραβανί και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 34 νούμερο ή ένα μακρόστενο πυρέξ και το λαδώνουμε ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε το μείγμα για το ραβανί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
4.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα για το ψήσιμο μετά τα 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Χαράσσουμε ελαφρά το ραβανί σε κομμάτια με ένα μαχαίρι για να απορροφήσει σωστά το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το σιρόπιασμα:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά αφού πρώτα βγάλει τις πρώτες φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να γίνει χλιαρό.
Ολοκληρωμένο
9.
Σιροπιάζουμε κρύο το ραβανί και χλιαρό το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 3 ώρες και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Ολοκληρωμένο
11.
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτού (δείτε συνταγή εδώ) ή τριμμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα τριμμένη.
Ολοκληρωμένο
12.
Διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε ένα τάπερ.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το μυστικό βρίσκεται στο σιρόπιασμα. Για να μη μυρίσει έντονη «αυγουλίλα» το ραβανί προσθέτουμε το σιρόπι χλιαρό και το ραβανί πρέπει να είναι κρύο. Αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω ύψος στο ραβανί χρησιμοποιούμε 30άρι ταψί και ψήνουμε για παραπάνω χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *