No products in the cart.
Kisses Μαρεγκάκια-Σοκολατάκια
εύκολο
30
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 ασπράδια αυγών (190 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου (εδώ όλα τα μυστικά) | |
2 κ.γ. χυμό λεμονιού | |
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
2 βανιλέτες | |
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
190 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη | |
2 κ.γ. κορν φλάουρ |
Υλικά για διακόσμηση:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.γ. σπορέλαιο | |
200 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης |
Οδηγίες
1.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και ξεκινάμε το χτύπημα σε μέτρια προς χαμηλή ένταση (στο 3 με κλίμακα το 7) για 3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη μαρέγκα.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα, βάζουμε τις βανιλέτες και ρίχνουμε βροχηδόν κουταλιά κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να τελειώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε αυτό το σημείο δυναμώνουμε την ένταση στο 4, χτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, να αφρατέψει και να δημιουργηθούν κορυφές στη μαρέγκα.
Ολοκληρωμένο
6.
Η μαρέγκα είναι πολύ σταθερή και αν τη γυρίσουμε ανάποδα δεν πέφτει.
Ολοκληρωμένο
7.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ με φορά από κάτω προς τα επάνω.
Ολοκληρωμένο
9.
Γεμίζουμε ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες ή φωλίτσες ή δίσκους στο αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν θέλουμε σχεδιάζουμε κύκλους στο αντικολλητικό χαρτί για να έχουν όλες το ίδιο σχήμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 105-110 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια κλείνουμε τον διακόπτη της κουζίνας και αφήνουμε τις μαρέγκες για 1 ώρα ακόμα με κλειστή την πόρτα της κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν περάσει η απαιτούμενη ώρα, βγάζουμε τα μαρεγκάκια από τον φούρνο, τα ακουμπάμε σε μία σχάρα και περιμένουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
14.
Στη συνέχεια τις βουτάμε μία μία στη λιωμένη κουβερτούρα και μετά στο τριμμένο φιστίκι.
Ολοκληρωμένο
15.
Ακουμπάμε τις μαρέγκες σε μία λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
16.
Αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ο γενικός κανόνας είναι: όσα γραμμάρια είναι τα ασπράδια αυγών τα αντίστοιχα γραμμάρια βάζουμε στην άχνη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αντί για λεμόνι μπορούμε να βάλουμε ξύδι ή 1 κ.γ. κρεμόριο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική και για πάβλοβα κάνοντας μεγάλες φωλιές. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και αρωματικά βρώσιμα έλαια για γεύση (π.χ. έλαιο μέντας, φράουλας, αμυγδάλου κλπ.).
Προσοχή: ανάλογα το μέγεθος της μαρέγκας έχει και το σωστό ψήσιμο. Οι μικρές θέλουν 1 ώρα ψήσιμο και 1 ώρα μέσα στο φούρνο, οι μεσαίες 1 ώρα και 30 λεπτά ψήσιμο και 1 ώρα μέσα στο φούρνο και οι μεγάλες 2 ώρες ψήσιμο και 1 ώρα μέσα στο φούρνο.
Αφήστε μια απάντηση