Εύκολο, σκορδάτο κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο ανοιγμένο σε πεταλούδα (το ζητάμε από τον κρεοπώλη μας)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό σε σιρόπι με γεύση πορτοκάλι/ λεμόνι (προαιρετικά)
Χυμός από ένα λεμόνι
Χυμός από ένα πορτοκάλι
½ κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα
1 ½ κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο

Οδηγίες

1.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε μία λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω το κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
3.
Το αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και το τρίβουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα, το ξύδι, τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Σκορπάμε το σκόρδο με τη φλούδα πάνω από το κοτόπουλο, τυλίγουμε τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο.
Ολοκληρωμένο
7.
Μεταφέρουμε το πακέτο με το κοτόπουλο στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Μετά το πέρας της ώρας, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο γυρίζοντας την κουζίνα στο γκριλ.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, το ακουμπάμε σε ένα σκεύος και συλλέγουμε τα ζουμάκια σε ένα μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε 3 σκελίδες σκόρδο που έχει ψηθεί μαζί με το κοτόπουλο και τις πιέζουμε να βγει ο πολτός τους.
Ολοκληρωμένο
11.
Χτυπάμε μέχρι να δέσει το μείγμα και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε παραπάνω πολτό σκόρδου στο μπλέντερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *