Τραγανό schnitzel κοτόπουλο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μούλτι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
Αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Αλείφουμε με το αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα τριμμένα κορν φλέικς, το μείγμα μπαχαρικών και την τριμμένη παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με λίγο νερό και ξεκινάμε το πανάρισμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε πρώτα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το αλεύρι, μετά στο αυγό και στο τέλος από τα κορν φλέικς,
Ολοκληρωμένο
7.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν θέλουμε αντί να τα ψήσουμε στο φούρνο μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Σερβίρουμε με πατάτες ψητές ή μία δροσερή πατατοσαλάτα
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στο μείγμα με τα κορν φλέικς για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο τριμμένο. Επίσης, αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινά φιλετάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *