No products in the cart.
Κοτόπουλο paprikash με σάλτσα γιαούρτι και πάπρικα
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
600 γρ. κοτόπουλο μπουτάκια | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο | |
100 γρ. κόκκινο κρασί | |
1 πιπεριά κόκκινη καμπάνα κομμένη σε λωρίδες | |
1 πράσινη πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωριδες | |
400 γρ. πομοντόρι σάλτσα πολτοποιημένη στο μπλέντερ | |
1 φρέσκο ζωμό κότας | |
400 γρ. νερό | |
2 κ.γ. πάπρικα | |
0.5 κ.γ. κάρυ | |
1 δαφνόφυλλο | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
Αλάτι, πιπέρι | |
200 γρ. γιαούρτι | |
Μαϊντανό ψιλοκομμένο |
Οδηγίες
1.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
4.
Περιμένουμε 3 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της κουζίνας και βάζουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, τον ζωμό, το νερό, την πάπρικα, το κάρυ, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το γιαούρτι με τον μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες ή μακαρόνια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για μπουτάκια κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλου.
Αφήστε μια απάντηση