Τηγανιά κοτόπουλο με μαυροδάφνη και κάστανα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμενη
0.5 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. Cranberries
15 κάστανα βρασμένα
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. μαυροδάφνη
300 γρ. ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες

1.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή ένταση για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε το μήλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τα cranberries με τα κάστανα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ και την μαυροδάφνη.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά μέχρι να πήξε η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
8.
Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο για να γυαλίσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ένα πουρέ!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Την τηγανιά μπορούμε να την σβήσουμε με κόκκινο κρασί αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *