Φασολάδα με παστό χοιρινό

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. άσπρα ξερά φασόλια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. παστό χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
150 γρ. σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
150 γρ. καρότο κομμένο κυβάκια
1 ζελεδάκι φρέσκο ζωμό κότας
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
0.5 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
500 γρ. νερό
0.5 κ.γ. πάπρικα
0.5 κ.γ. κάρυ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο

Οδηγίες

1.
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό για 30΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και πετάμε το πρώτο νερό.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το παστό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, την ντομάτα, τον χυμό ντομάτας, το νερό, την πάπρικα, το κάρυ, το αλάτι, και το πιπέρι αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παστό χοιρινό με σύγκλινο Μάνης, ή απάκι ή με χωριάτικο λουκάνικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *