French Toast

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 καρβέλι ψωμί ή μπριός ή τσουρέκι ή ψωμί τοστ
βούτυρο για το τηγάνι
6 αυγά
125 γρ. κρέμα γάλακατος
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
0.25 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Υλικά για το αρωματικό βούτυρο πορτοκαλιού-μπέρμπον (προαιρετικά):
450 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
2 κ.σ.μπέρμπον ή κονιάκ
2 κ.σ. λικέρ με γεύση πορτοκάλι (Cointreau)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες

1.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 2,5 εκ. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να στεγνώσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε με βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού (κρατώντας 1 κουταλια της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού για βούτυρο πορτοκάλι), το χυμό, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια.
Ολοκληρωμένο
4.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών αφήνοντάς τες να μουλιάσουν και από τις δύο πλευρές.
Ολοκληρωμένο
5.
Τις βάζουμε στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσπαθούμε να τις γυρίσουμε μόνο μία φορά.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το αρωματικό βούτυρο (προαιρετικά):
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το μπέρμπον, το λικέρ πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
10.
Απλώνουμε τα french toast σε ενα πιάτο, αλείφουμε με το αρωματικό βούτυρο και σερβίρουμε με μέλι και φρούτα, με γκανάς σοκολάτας, με χτυπημένη κρέμα γάλακτος, με κρέμα τυριού ή γιαούρτι, με άχνη ζάχαρη και ότι άλλο θέλουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *