No products in the cart.
Ζεστή λευκή σοκολάτα
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βελγική λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη | |
600 γρ. πλήρες γάλα | |
250 γρ.κρέμα γάλακτος | |
1 κ.γ.πάστα ή εκχύλισμα βανίλιας | |
μία πρέζα αλάτι | |
0.33 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζομε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνουμεσε μέτρια ένταση μέχρι να ζεσταθεί αρκετά.
Ολοκληρωμένο
3.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τη σοκολάτα με το γάλα,την αφήνουμε να λιώσει για 2 λεπτά
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και μόλις λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένας ελαφρύς αφρός.
Ολοκληρωμένο
5.
Σερβίρουμε σε μεγάλες κούπες και γαρνίρουμε με σανταγί ή τρούφα.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση