No products in the cart.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα (Jam Thumbprint Cookies)
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
80 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένο | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
0.5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας | |
Μαρμελάδα της επιλογής μας (να είναι όμως πηχτή όχι αραιή) |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπαμε για ένα λεπτό ακόμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Επειδή η ζύμη είναι τριφτή, με τα χέρια μας ζυμώνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από τη ζύμη, πλάθουμε σε στρόγγυλο μπαλάκι και με τον αντίχειρά μας ή το πίσω μέρος από το εργαλείο που ξεγουβιάζουμε τα κολοκυθάκα φτιάχνουμε μία μικρή λακουβίτσα.
Ολοκληρωμένο
7.
Υπάρχει μία μικρή περίπτωση την ώρα που κάνουμε τη λακουβίτσα να σπάσει λίγο η ζύμη.
Ολοκληρωμένο
8.
Με τα δάχτυλα μας την ενώνουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα, τα βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους και στη συνέχεια γεμίζουμε τις λακουβίτσες με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 13-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν κρυώσουν τελείως, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση