No products in the cart.
Κέικ μανταρινιού
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
280 γρ ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
μία πρέζα αλάτι | |
230 γρ. σπορέλαιο | |
80 γρ. λιωμένο μανταρίνι στο μπλέντερ (την ψίχα τους δηλαδή τη σάρκα) | |
300 γρ. χυμό μανταρίνι | |
420 γρ αλεύρι | |
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ | |
ξύσμα από 2 μανταρίνια |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα για κέικ ή μία μακρόστενη, την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, το λιωμένο μανταρίνι, τον χυμό από μανταρίνια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και εκεί ρίχνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Ελέγχουμε το ψήσιμο του κέικ με μία οδοντογλυφίδα
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή 100 γρ σοκολάτα μαζί με 100 γρ. κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε μία γκανάς σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
11.
Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή 100 γρ σοκολάτα μαζί με 100 γρ. κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε μία γκανάς σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούρε να ψιλοκόψουμε με το μαχαίρι τις φέτες από ένα μανταρίνι και να τις προσθέσουμε στο μείγμα του κέικ για περισσότερη ένταση.
Αφήστε μια απάντηση