Γαρίδες με κρέμα καρύδας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
Λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Υλικά για την σάλτσα
2 κ.σ. σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 ή 2 πιπεριές chili ή jalapeño ή serrano, με σπόρους αν θέλουμε, ψιλοκομμένες
1 ¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί κρέμα καρύδας
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
0.5 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λάιμ
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κάρυ

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις σοτάρουμε λίγες λίγες κάθε φορά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σησαμέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
9.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και βάζουμε το γάλα καρύδας, την ντομάτα, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το κάρυ.
Ολοκληρωμένο
10.
Βράζουμε τη σάλτσα για 8-10 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες.
Ολοκληρωμένο
11.
. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι ατμού!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *