No products in the cart.
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (τις κρατάμε μόνο με το κεφάλι) | |
6 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο | |
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη | |
0.5 μαραθόριζα ψιλοκομμένη | |
60 γρ. ούζο | |
400 γρ. ντομάτα κονκασέ | |
1 αστεροειδή γλυκάνισο | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Καθαρίζουμε τα τσόφλια από το σώμα της γαρίδας κρατώντας μόνο τα κεφάλια πάνω τους εκτός αν πάρουμε έτοιμες κατεψυγμένες.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφαιρούμε το εντεράκι, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
. Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, τις ρίχνουμε μέσα και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
6.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι, το τσίλι, την μαραθόριζα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το κονκασέ, τον αστεροειδή γλυκάνισο, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
Ολοκληρωμένο
9.
Βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
10.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες με όλα τους τα ζουμάκια
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με καψαλισμένο ψωμάκι!
Ολοκληρωμένο
12.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Προσοχή στο μαγείρεμα της γαρίδας. Τη θέλουμε να είναι φρέσκια και ζουμερή. Αυτό το πετυχαίνουμε με το σωστό σοτάρισμά της και το λίγο βράσιμό της μέσα στη σάλτσα. Έτσι δεν σκληραίνει, δεν αποκτά λαστιχωτή και σκληρή υφή.
Αφήστε μια απάντηση