Γαριδοκεφτεδάκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κ.σ. βρόμη
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 πιπεριά φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.σ. ούζο
Ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά για πανάρισμα
Σιμιγδάλι ψιλό
Τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες

1.
Στο μπλέντερ βάζουμε τις γαρίδες και τις αλέθουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσοχή όχι να γίνει πολτός απλά να θρυμματιστούν.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες γαρίδες και όλα τα υλικά για τα γαριδοκεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας για 2 λεπτά, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ζυμώνουμε σε κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την τριμμένη φρυγανιά και πανάρουμε τα κεφτεδάκια στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με τη vegan (νηστίσιμη) μαγιονέζα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες γαρίδες καλό είναι όταν τις θρυμματίσουμε το μπλέντερ να τις στραγγίξουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα περιττά υγρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *