No products in the cart.
Burger σολομού
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
800 γρ. φιλέτο σολομού | |
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη | |
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο | |
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες | |
Χυμό από ½ λεμόνι | |
Ξύσμα λεμονιού | |
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ | |
120 γρ. βρόμη | |
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Yλικά για την σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι | |
1 κ.σ. μαγιονέζα | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε το φιλέτο σολομού και το ψηλαφίζουμε μήπως υπάρχουν κοκκαλάκια.
Ολοκληρωμένο
2.
Αν υπάρχουν τα βγάζουμε με ένα τσιμπιδάκι.
Ολοκληρωμένο
3.
Βάζουμε τον σολομό λίγο λίγο κάθε φορά στον μούλτι και τον πολτοποιούμε ελαφρώς, όχι να γίνει τελείως πολτός.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Εκεί μέσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σολομού.
Ολοκληρωμένο
6.
Με το χέρι μας ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες ώστε να σφίξει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα και ζυμώνουμε 6 μπιφτέκια σολομού.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε μία λαδόκολλα και εκεί ακουμπάμε τα μπιφτέκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε είτε σκέτα μπιφτέκια είτε φτιάχνουμε burger.
Ολοκληρωμένο
12.
Σύνθεση:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε τα ψωμάκια και τα κόβουμε στη μέση.
Ολοκληρωμένο
14.
Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε φύλλα από μαρούλι, το μπιφτέκι σολομού, φέτες αβοκάντο, σάλτσα και κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα μπιφτέκια σολομού όταν τα πλάσουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τάπερ που κλείνει με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Αφήστε μια απάντηση