No products in the cart.
Μπακαλιάρος τηγανητός
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. μπακαλιάρο φιλέτο ή ξαλμυρισμένο | |
Αλεύρι με λίγο κορν φλάουρ για το πανάρισμα | |
Λάδι για τηγάνισμα |
Υλικά για κουρκούτι
125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
25 γρ. κορν φλάουρ | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. αλάτι | |
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο | |
300 γρ. πολύ κρύα μπύρα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι για να καλύπτεται όλο το κομμάτι του μπακαλιάρου και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου, τον πανάρουμε στο αλεύρι με το κορν φλάουρ και τον βουτάμε στο κουρκούτι.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να πέσει ο περίσσιος χυλός και τον τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σκορδαλιά και πατάτες τηγανιτές.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να γίνει τραγανός ο μπακαλιάρος χρησιμοποιούμε παγωμένη μπύρα, κορν φλάουρ και αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα. Μπορούμε να αρωματίσουμε τον χυλό μας προσθέτοντας κουρκουμά ή κάρυ.
Αφήστε μια απάντηση