No products in the cart.
Χταποδάκι ξυδάτο
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό χταπόδι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
3 κ.σ. ξύδι (ποιοτικά καλό) | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
5 κόκκους πιπέρι | |
1 αστεροειδή γλυκάνισο | |
1 δαφνόφυλλο |
Υλικά για το γαρνίρισμα:
κρεμμύδι ξερό | |
ελαιόλαδο | |
ρίγανη ξερή | |
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
ξύσμα λεμονιού |
Οδηγίες
1.
Για το μαγείρεμα του χταποδιού, παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Καλό είναι να τυλίξουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, πιπέρι, αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλο) μέσα σε τούλι ώστε να τα αφαιρέσουμε εύκολα μετά.
Ολοκληρωμένο
3.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση για 45 λεπτά με 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε το χταπόδι, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομματάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα μπολ, κόβουμε σε φετούλες ένα κρεμμύδι ξερό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνοδεύουμε παρέα με ένα θεσσαλικό τσιπουράκι με γλυκάνισο!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το χταπόδι που έχουμε αγοράσει είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο πρέπει να έχει χρώμα άσπρο-γκριζωπό. Αν κοκκινίζει, αυτό δηλώνει πως έχουν περάσει κάποιες ημέρες ή έχει ταλαιπωρηθεί από πολλές καταψύξεις και αποψύξεις!
Αφήστε μια απάντηση