No products in the cart.
Γεμιστό σουβλάκι γαρίδας και καπνιστό μπέικον
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες κρατώντας την ουρά τους | |
10 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένες στη μέση | |
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη κομμένη σε 20 μπαστουνάκια | |
20 στικ γραβιέρας (παίρνουμε ένα ενιαίο κομμάτι και το κόβουμε) | |
Αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για το μαρινάρισμα:
80 γρ. ελαιόλαδο | |
Χυμός από ένα λάιμ | |
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο | |
1 κ.σ. ξύδι | |
0.5 κ.γ. πιπέρι καγιέν | |
0.5 κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη | |
1 κ.γ. μέλι | |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις βάζουμε στη μαρινάδα.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά τις γαρίδες, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα παίρνουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να μην καούν την ώρα του ψησίματος.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν έχουμε σιδερένια καλαμάκια για σουβλάκι τα χρησιμοποιούμε αμέσως.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο και ξεκινάμε το τύλιγμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε μία γαρίδα, ένα μπαστουνάκι πιπεριάς, ένα στικ γραβιέρας και την τυλίγουμε στο κομμάτι του μπέικον.
Ολοκληρωμένο
8.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις γαρίδες.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα ξύλινο ή σιδερένιο καλαμάκι και περνάμε τρεις γαρίδες.
Ολοκληρωμένο
10.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε για όλα τα καλαμάκια.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220
Ολοκληρωμένο
12.
βαθμούς κελσίου στο γκριλ για 8 με 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να ψήσουμε τις γαρίδες ακόμα και στη σχάρα στα κάρβουνα.
Αφήστε μια απάντηση