No products in the cart.
Μύδια αχνιστά με φινόκιο
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα | |
0.5 ρίζα φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες | |
2 πιπεριές τσίλι κομμένες σε λεπτές φέτες | |
100 γρ. λευκό κρασί | |
χυμό από ½ λεμόνι | |
ξύσμα από ένα λεμόνι | |
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
αλάτι |
Οδηγίες
1.
Ξεκινάμε με το καθάρισμα των μυδιών.
Ολοκληρωμένο
2.
Πρώτα ελέγχουμε να δούμε αν κάποιο από τα μύδια είναι ήδη ανοιχτό.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν βρούμε τέτοια τότε τα πετάμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Επίσης, δεν χρησιμοποιούμε ούτε εκείνα που έχουν σπασμένο κέλυφος.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε όλα τα κλειστά μύδια σε ένα μπολ με νερό και τα καθαρίζουμε ένα ένα τραβώντας τα μουστάκια τους.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα με ένα σφουγγαράκι της κουζίνας τρίβουμε το κέλυφός τους για να διώξουμε τυχόν τρίχες.
Ολοκληρωμένο
7.
Κάθε φορά που τα καθαρίζουμε τοποθετούμε τα καθαρά σε άλλο μπολ.
Ολοκληρωμένο
8.
εσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τις πιπερίτσες για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε το κρασί μαζί με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια, περίπου για 8 με 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν ανοίξουν, ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο
12.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και δοκιμάζουμε το ζουμάκι αν χρειάζεται αλάτι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε για περισσότερη γεύση προσθέτουμε μία κ.σ. μουστάρδας δένοντας έτσι την σάλτσα. Προσοχή μην παραβράσουμε τα μύδια, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σκληρύνει η σάρκα τους.
Αφήστε μια απάντηση