Γαριδομακαρονάδα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
20 μεγάλες γαρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
0.5 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι ή μπούκοβο
50 γρ. λευκό κρασί
1 συσκευασία με ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα και χτυπημένα στο μπλέντερ
1 φρέσκο κύβο λαχανικών
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τον ζωμό
Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
50 γρ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. νερό
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Για αρχή ξεκινάμε με τον ζωμό γαρίδας: Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφαιρούμε το εντεράκι σχίζοντας ελαφρά κατά μήκος της ράχης της γαρίδες με ένα μαχαιράκι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια, τα κελύφη μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Βράζουμε για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα σουρώνουμε τον ζωμό πιέζοντας όλα τα υλικά για να μας βγάλουν όλους τους χυμούς και κρατάμε στην άκρη μία κουτάλα από τον ζωμό.
Ολοκληρωμένο
9.
Αυτό το κάνουμε γιατί θα το προσθέσουμε στο βράσιμο των ζυμαρικών.
Ολοκληρωμένο
10.
Για τις γαρίδες:
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Δε θέλουμε να βράσουν οπότε προσοχή στο χρόνο σας.
Ολοκληρωμένο
11.
Τις αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.
Ολοκληρωμένο
12.
Για τα ζυμαρικά:
Συνεχίζουμε με το βράσιμο των λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ρίχνοντας τον ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Ολοκληρωμένο
13.
Προσοχή γιατί τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν περάσει η ώρα τα στραγγίζουμε και τα τελειώνουμε αμέσως στη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
15.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο για 2 λεπτά
Ολοκληρωμένο
16.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
17.
Προσθέτουμε το τσίλι ή το μπούκοβο, τα ντοματάκια, τον ζωμό γαρίδας, πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ολοκληρωμένο
18.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Ολοκληρωμένο
19.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, το βούτυρο και τις σοταρισμένες γαρίδες.
Ολοκληρωμένο
20.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μισό-μαγειρεμένα λινγκουίνι.
Ολοκληρωμένο
21.
Αφήνουμε για 3 λεπτά να ρουφήξουν τη σάλτσα με κλειστό καπάκι και σερβίρουμε αχνιστά!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν και είναι λίγο χρονοβόρο, καλό είναι να καθαρίσουμε τις γαρίδες. Αφήνοντας το εντεράκι στη γαρίδα αυτόματα προσδίδει μία πικρή γεύση στο φαγητό μας πράγμα που δε θέλουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *