Γρήγορα σοκολατάκια με χουρμά και φουντουκοβούτυρο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
100 γρ. φουντουκοβούτυρο
80 γρ. τριμμένο φουντούκι προαιρετικά
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το φουντουκοβούτυρο με το τριμμένο φουντούκι και το ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε κατά μήκος κάθε χουρμά και να τον γεμίσουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Γεμίζουμε όλους τους χουρμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή εναλλακτικά μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και τους γεμίζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Τους τοποθετούμε 1 ώρα στην κατάψυξη.
Ολοκληρωμένο
5.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε τους χουρμάδες από την κατάψυξη και τους βουτάμε έναν έναν στην λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Τους απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και περιμένουμε να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στη θέση του φουντουκοβούτυρο βάζουμε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού.