Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. κοντά ζυμαρικά βρασμένα αλ ντέντε
3 κ.σ. ελαιόλαδο
130 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
100 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο
1 κονσέρβα τόνο
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Dressing:
150 γρ. μαγιονέζα
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/3 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Μακαρονοσαλάτα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από την βρύση με νερό.
Ολοκληρωμένο
4.
Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και εκεί βάζουμε τον αρακά, το καρότο και το καλαμπόκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Βράζουμε για 3 λεπτά μόνο γιατί τα θέλουμε τραγανά.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα δύο είδη τόνων, το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο.
Ολοκληρωμένο
10.
Dressing:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
11.
Σύνθεση:
Προσθέτουμε το dressing στο μπολ με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα μας λίγες ελιές ή βρασμένο φασολάκι, ντοματάκια και μοτσαρέλα!