Σαλάτα με κους κους, γαρίδες, τσίλι, μάνγκο και αβοκάντο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 φρέσκια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. κους κους
2 φλιτζ. νερό
0.5 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. αρακά βρασμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Οδηγίες

1.
Μαρινάρισμα γαρίδας:
Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ , τις αλατίζουμε, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για στην άκρη να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Κους κους:
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 2 φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι και βράζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάζουμε μέσα το κους κους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας πάνω από το κατσαρολάκι, κλείνουμε με το καπάκι μαζί με το μάτι της κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε το κατσαρολάκι πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για 20 λεπτά περίπου χωρίς να το ξεσκεπάσουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Το κους κους θα ρουφήξει όλα τα υγρά, θα γίνει όσο πρέπει μαλακό, ενώ θα παραμείνει αφράτο και τρυφερό.
Ολοκληρωμένο
8.
Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το κους κους να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
9.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουμε μεταξύ τους οι κόκκοι.
Ολοκληρωμένο
11.
Γαρίδες:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Μόλις κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Τις αφήνουμε 3 λεπτά να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά και έπειτα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Ολοκληρωμένο
14.
Έπειτα ρίχνουμε το τριμμένο σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
15.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
16.
Σύνθεση
Παίρνουμε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το κους κους, όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με τις γαρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
17.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα απευθείας ή μετά από μερικές ώρες.
Ολοκληρωμένο