No products in the cart.
Μπακλαβάς cheesecake
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. τυρί κρέμα | |
300 γρ. μασκαρπόνε | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος | |
3 βανιλέτες | |
μία πρέζα αλάτι | |
ξύσμα από 1 λεμόνι | |
120 γρ. ζάχαρη | |
10 γρ. κορν φλάουρ | |
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. |
Βάση:
10 φύλλα | |
100 γρ. βούτυρο λιωμένο | |
80 γρ. ζάχαρη | |
80 γρ. νερό | |
σταγόνες λεμονιού | |
200 γρ. φυστίκια αιγίνης αλεσμένα | |
1 κ.σ. μέλι | |
1/2 κ.γ. κανέλα |
Οδηγίες
1.
Βάση:
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 30 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Ολοκληρωμένο
2.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
3.
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία με φύλλο, βουτύρωμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με έναν αυγοδάρτη τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Φιστίκια:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα φιστίκια, το μέλι και την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
9.
Βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή του βρασμού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι.
Ολοκληρωμένο
10.
Σύνθεση:
Βγάζουμε το τσέρκι με τα ψημένα φύλλα από τον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
11.
Στρώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα με τα φιστίκια και από πάνω την γέμιση με την κρέμα τυρί.
Ολοκληρωμένο
12.
Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η επιφάνεια του.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
14.
Σιροπιάζουμε περιμετρικά των φύλλων.
Ολοκληρωμένο
15.
Αφήνουμε για 1 ώρα και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι.
Ολοκληρωμένο
16.
Σερβίρουμε σε κομμάτια και διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο