No products in the cart.
Pizza balls
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι σκληρό | |
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό | |
1 φακελάκι ξερή μαγιά | |
300 γρ. νερό χλιαρό | |
1 κ.σ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. αλάτι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
Γέμισμα:
Κέτσαπ | |
Φέτες γαλοπούλας | |
Φέτες γκούντα ή μοτσαρέλα |
Οδηγίες
1.
Για τη ζύμη:
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Συναρμολόγηση:
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
5.
Κόβουμε σε 20 τετράγωνα.
Ολοκληρωμένο
6.
Το κάθε ένα το γεμίζουμε με 1 κ.γ. κέτσαπ, 1 μικρό κομμάτι γαλοπούλα και μοτσαρέλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε τις άκρες, τις ενώνουμε προσεκτικά και τις κάνουμε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα πιτσομπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου στην κάτω αντίσταση με αέρα για 10 με 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα τελευταία 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένη μοτσαρέλα και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε ζεστά!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να μην ψήσουμε τα πιτσομπαλάκια, να τα τυλίξουμε με διάφανη μεμβράνη και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Έτσι μπορούμε να τα ψήσουμε οποιαδήποτε στιγμή!