Power bowl με χειροποίητη granola και mix berries

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Για την γκρανόλα:
360 γρ. βρώμη (τις ολόκληρες νιφάδες)
200 γρ. ξηρούς καρπούς / σπόρους χοντροκομμένους
2 κ. γ. κανέλα
0.25 κ. γ. αλάτι
110 γρ. σπορέλαιο
170 γρ. μέλι
130 γρ. αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
50 γρ. σμέουρα
50 γρ. μύρτιλα
50 γρ. φράουλες
300 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φουντουκοβούτυρο

Οδηγίες

1.
Γκρανόλα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς / σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το σπορέλαιο με το μέλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε το μέλι μέσα στο μείγμα της βρώμης και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε εκεί λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε μέχρι να έχει ενιαίο σχήμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Πιέζουμε ξανά το μείγμα ώστε να είναι ενωμένο και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Σπάμε το μείγμα σε μικρά και σε μεγάλα κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
10.
Στο τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα αποξηραμένα φρούτα.
Ολοκληρωμένο
11.
Αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για 2 βδομάδες.
Ολοκληρωμένο
12.
Σύνθεση:
Παίρνουμε 2 μπολ, προσθέτουμε τo γιαούρτι, έπειτα γκρανόλα τέλος τα φρούτα με το φουντουκοβούτυρο και το μέλι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με το σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης.
Επίσης, στο μείγμα της γκρανόλα μπορούμε να προσθέσουμε 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας.