No products in the cart.
Τάρτα καρμπονάρα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. | |
40 γρ. νερό | |
100 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους | |
1 πρέζα αλάτι | |
1 αυγό | |
1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα |
Για την γέμιση:
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμένο σε μικρά κυβάκια | |
200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4 | |
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο | |
200 γρ γάλα | |
150 γρ. κρέμα γάλακτος | |
2 αυγά | |
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη | |
μοσχοκάρυδο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
1 μικρή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια |
Οδηγίες
1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ξεκινάμε και τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζει το μείγμα με ψίχουλα.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε στρόγγυλο σχήμα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε 2 λαδόκολλες και τις βάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Ολοκληρωμένο
6.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, βάζουμε τη ζύμη ενδιάμεσα και ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει η ζύμη τότε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ., την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε. Εκεί μέσα βάζουμε τη ζύμη και πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα, την απλώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε μικρές τρύπες παντού. Αλείφουμε τον πάτο με το ασπράδι αυγού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35’.

Ολοκληρωμένο
10.
Για τη γέμιση:
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον και το σοτάρουμε για 2’.
Ολοκληρωμένο
12.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια με την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3’.
Ολοκληρωμένο
13.
Έπειτα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Ολοκληρωμένο
14.
Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στην βάση της τάρτας.
Ολοκληρωμένο
15.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Ολοκληρωμένο
16.
Τοποθετούμε προσεκτικά την τάρτα στο φούρνο, περιχύνουμε με το υγρό μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα για 45’-60’ μέχρι να χρυσαφίσει.
Ολοκληρωμένο
17.
Βγάζουμε την τάρτα καρμπονάρα από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Ολοκληρωμένο