Σαλάτα με φράουλες και καραμελωμένα καρύδια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 συσκευασία σαλάτα πράσινη
1 συσκευασία ρόκα
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
150 γρ. φράουλες
1 ώριμο αβοκάντο
150 γρ. καρύδια καραμελωμένα
150 γρ. ξινομυζήθρα ή μανούρι
Καραμελωμένα καρύδια:
150 γρ. καρύδια
150 γρ. ζάχαρη
Dressing:
100 γρ. φράουλες
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. Μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι
150 γρ. ηλιέλαιο
αλάτι
1 κ.σ. νερό

Οδηγίες

1.
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη με 1 κ.γ. νερό. Σε χαμηλή ένταση λιώνουμε την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα καρύδια.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρουν το χρώμα της καραμέλας.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμα τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Dressing:
Σε ένα μπολάκι ή στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
6.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο