No products in the cart.
Λουκουμάδες παραλίας
μέτριο
15 τμχ
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
220 γρ. ζεστό νερό | |
1 φακελάκι ξηρή μαγιά | |
70 γρ. ζάχαρη | |
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου | |
3 βανιλέτες | |
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 πρέζα αλάτι | |
50 γρ. βούτυρο λιωμένο | |
λάδι για τηγάνισμα | |
ζάχαρη για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ζεστό νερό (όχι καυτό προσοχή) και εκεί ρίχνω την μαγιά με 1 κ.σ. από την ζάχαρη και 2 κ.σ. από το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Ολοκληρωμένο
3.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν περάσει η ώρα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Ολοκληρωμένο
6.
Καλύπτουμε τον κάδο με την ζύμη μέσα με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 5 εκ.
Ολοκληρωμένο
8.
Με ένα κουπάτ κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8 εκ. και από μέσα τους με ένα μικρότερο κουπάτ ανοίγουμε την τρυπούλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε τον κάθε λουκουμά σε ατομικές λαδόκολλες στο ταψί, τους σκεπάζουμε και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
11.
Τότε ρίχνουμε τους λουκουμάδες ανά 2 κάθε φορά ή ανά 3. Αυτό το κάνουμε για να μην μειωθεί η ένταση της φωτιάς.
Ολοκληρωμένο
12.
Ρίχνουμε τον κάθε λουκουμά προσεκτικά μαζί με τη λαδόκολλα, η οποία βγαίνει μόλις αυτή υγρανθεί και την αφαιρούμε.
Ολοκληρωμένο
13.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα για 3 λεπτά και τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν χρυσαφίσουν τους αφαιρούμε και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
15.
Όσο είναι ακόμα ζεστοί, βάζουμε έναν ένα μέσα σε ένα πιάτο με ζάχαρη, τους γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι ή κάποιο άλλο στρόγγυλο σκεύος και για την μικρή τρύπα χρησιμοποιούμε καπάκι από μπουκάλι.