No products in the cart.
Γρήγορο ψωμί χωρίς μαγιά
πολύ εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. αλάτι | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη | |
80 γρ. βούτυρο λιωμένο (και να έχει κρυώσει) | |
130 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου | |
130 γρ. χλιαρό νερό |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα μας τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
4.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Χαράσσουμε σταυροειδώς τη ζύμη με ένα μαχαίρι, την αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή σουσάμι.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στην προ τελευταία θέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου στον αέρα με κάτω αντίσταση για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση στους 180 βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά
Ολοκληρωμένο
8.
Ολοκληρωμένο
9.
Είναι έτοιμο όταν το ψωμί χρυσαφίσει και ακουστεί κούφιος ήχος στον πάτο του.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη είτε φέτα τυρί είτε μυρωδικά και παραπάνω γεύση!
Αφήστε μια απάντηση