No products in the cart.
Ψωμί μπύρας (χωρίς μαγιά)
πολύ εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο | |
1 κ.σ. ζάχαρη | |
330 γρ. μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου | |
130 γρ. αλεύρι καλαμποκιού | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
20 γρ. μπέικιν πάουντερ | |
¾ κ.γ. αλάτι | |
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο μία μακρόστενη φόρμα του κέικ(μεσαίου μεγέθους για να φουσκώσει) και εκεί αδειάζουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Με το πινέλο λαδώνουμε πάλι ελαφρώς την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για μία ώρα στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ελέγχουμε το ψήσιμο του ψωμιού τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα. Αν υπάρχουν υπολείμματα τότε συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Κόβουμε σε φέτες και μπορούμε να τις αλείψουμε με βούτυρο και μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Το συγκεκριμένο ψωμί χρησιμοποιείτε τόσο για αλμυρό όσο και για γλυκό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί όπως παρμεζάνα ή φέτα και ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον. Επίσης, μπορούμε να πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίγανη. Αν ο φούρνος είναι δυνατός τότε χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για να ψηθεί σωστά στο εσωτερικό. Μπορούμε τη ζύμη να τη μεταφέρουμε σε ατομικές θήκες των κέικ για μικρά ψωμάκια. Αν τα ψήσουμε έτσι ο χρόνος ψησίματος μειώνεται στα 30-35 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση