Γρήγορο σουφλέ με μπέικον

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. βούτυρο
300 γρ γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. φέτα τυρί κομμένη σε κυβάκια
200 γρ. τυριά mix (γκούντα, έμμενταλ, μοτσαρέλα, cheddar)
300 γρ. μπέικον σε κύβους

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε στην φωτιά και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά. Προσοχή σε αυτό το σημείο. Ρίχνουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην κόψει το μείγμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
5.
Τέλος, προσθέτουμε όλων των ειδών τα τυριά με το μπέικον.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε και παίρνουμε ένα πυρέξ. Το λαδώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο