Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα (spare ribs)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό χοιρινά παϊδάκια (χωρισμένα σε δύο κομμάτια)
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
2 κ.σ. κάρυ
0.33 κ.γ. μπούκοβο
0.5 κ.γ. πιπέρι καγιέν
200 γρ. bbq σάλτσα
50 γρ. Soya sauce (σόγια)
50 γρ. Worcestershire sauce (γούστερ)
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και πολτοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε μέσα τα πολτοποιημένα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρέατος.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, βάζουμε το ένα κομμάτι κρέατος μέσα, αλείφουμε με την σάλτσα καλά από όλες τις πλευρές και τυλίγουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα ή κλείνουμε με σπάγκο.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε τη λαδόκολλα με το κρέας σε διπλό αλουμινόχαρτο, κλείνουμε καλά τις άκρες και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ολοκληρωμένο
6.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο κομμάτι κρέατος κάνοντάς το πακέτο.
Ολοκληρωμένο
7.
Και για τα δύο κομμάτια κρέατος θα καταναλωθεί η μισή ποσότητα της σάλτσας.
Ολοκληρωμένο
8.
Την υπόλοιπη θα την χρησιμοποιήσουμε για το γλασάρισμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθαρμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 3 ώρες.
Ολοκληρωμένο
10.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 230 στο γκριλ.
Ολοκληρωμένο
11.
Πολύ προσεκτικά, ανοίγουμε το κάθε πακέτο γιατί οι υδρατμοί στο εσωτερικό καίνε, και βάζουμε απαλά τα κομμάτια κρέατος με μία τσιμπίδα στο άλλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
12.
α ζουμάκια από το ψήσιμο τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε 2 κ.γ. κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι, το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και δένουμε τη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Με αυτή θα συνοδεύσουμε τα παϊδάκια.
Αλείφουμε με την σάλτσα την πάνω πλευρά του κρέατος και ψήνουμε για 5 λεπτά στο προθερμασμένο γκριλ, στη συνέχεια γυρίζουμε απαλά την άλλη πλευρά του κρέατος, αλείφουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε μαζί με πατάτες ή σαλάτα.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *