Χοιρινή τηγανιά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κομματάκια
300 γρ νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη

Οδηγίες

1.
Πλένουμε καλά τα κομματάκια του χοιρινού και τα σκουπίζουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κομματάκια του κρέατος.
Ολοκληρωμένο
3.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ( με κλίμακα το 9 το βάζουμε στο 6) περίπου για 40-45 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς και να μαλακώσει το κρέας (το δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι).
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα δυναμώνουμε λίγο την ένταση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα για 10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η προσθήκη ζάχαρης είναι το μυστικό για να μαλακώσει το κρέας κατά την ώρα του μαγειρέματος. Επίσης, την ώρα που σοτάρουμε το κρέας μπορούμε να προσθέσουμε δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, κάστανα βρασμένη και ένα κρεμμύδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *